Comunicat

Începând cu 1 ianuarie 2018, companiile Python Systems și QUARTZ Data Recovery au încheiat un parteneriat cu scopul de a-și uni eforturile pentru a oferire servicii premium de recuperare a datelor la prețuri competitive.

De la începutul anului, companiile și-au extins dotările tehnice, baza de piese de schimb, cunoștințele tehnice și au implementat aceasi grila de preturi.

Ca urmare a încheierii parteneriatului, serviciile de diagnosticare, evaluare și recuperare a datelor se desfășoară exclusiv în laboratorul de la sediul QUARTZ Data Recovery din str. Ghe. Țițeica Nr. 142. Primirea suporturilor de date defecte dar și recepționarea datelor recuperate se poate efectua atât la sediul Python Systems Com din str. Vladoianu nr. 48, cât și la sediul QUARTZ Data Recovery din str. Gheorghe Țițeica.

Recuperare date RAID

Laboratorul nostru este unul din cele 2 laboratoare din Romania dotate cu echipamenul PC 3000 SAS/SCSI

PC3000 SAS/SCSI este cel mai nou si mai puternic echipament pentru recuperarea datelor de pe hdd-urile cu interfata SAS si SCSI cu capacitati cuprinse intre 18GB si 2 TB si permite recuperarea datelor de pe urmatoarele sisteme de fisiere : FAT, exFAT, NTFS, EXT2/3/4, HFS+, UFS1/2, XFS, ReiserFS, VMFScat si sistemele de fisierele specifice masinilor virtuale.

PC3000 SAS/SCSI impreuna cu DATA EXTRACTOR RAID EDITION este o solutie hardware-software menita sa testeze si/sau sa restaureze hard disk-urile defecte cu interfata SAS/SCSI (defecte mecanice, defecte electrice, firmware sau logice) iar daca acestea fac parte dintr-o matrice RAID ulterior se pot restaura datele de pe acea matrice.

Echipa noastră dedicată de ingineri specializați în recuperarea datelor de pe RAID-uri are competențe pentru a lucra cu toate platformele hardware actuale întâlnite în stocarea datelor pe servere cât și cu cele mai răspândite platforme folosite în trecut.

Sisteme complexe concepute pentru a fi redundante și pentru a rezista la defecțiuni pot totuși suferi defecțiuni catastrofale. Destul de des, implementarea greșită a acestor sisteme duce la funcționări incorecte sau defecțiuni ce au ca și consecință pierderea datelor. Astfel de cazuri reprezintă erori umane și nu dezavantaje ale tehnologiilor folosite pentru design-ul matricilor hardware.

Chiar si cele mai bine configurate sisteme de stocare pot suferi defecțiuni și pierderi ale datelor datorită unor cauze precum :

 • Defectarea controler-ului RAID
 • Defectarea a mai multor hard-disk-uri
 • Înlocuirea accidentală a componentelor de stocare
 • Formatarea accidentala a hard disk-urilor componente sau a întregii matrici RAID
 • Pierderea configurației matricei
 • Funcționarea defectuoasă repetată a hard-disk-urilor ce duce la degradarea matricei RAID

Python Data Recovey are experiență în recuperarea datelor de pe matricii RAID degradate. Pentru recuperarea datelor avem nevoie doar de hard disk-urile incluse în matricea RAID degradată, fără cabluri, controlere sau carcase (enclosure). Dacă vă sunt cerute de către o companie de recuperare a datelor controlerul RAID sau sistemul de stocare, fiți atenți și aveți grijă - vă riscați datele ce încă pot fi recuperate cu o companie ce nu are experiență în recuperarea datelor.

Fiecare caz de recuperare date de pe RAID, care ajunge în laboratoarele noastre, este tratat cu prioritate, pentru ca, la Python Data Recovery, recunoaștem faptul că datele stocate pe RAID sunt de importanță maximă pentru majoritatea organizațiilor. Procesul nostru de recuperare a datelor, coroborat cu faptul ca putem produce o copiere sector cu sector a întregirilor partiții / volume, ne permit prelucrarea unei matrice ca pe o colecție de imagini virtuale ale hard disk-urilor. Procesul de recuperare a datelor de pe componentele defecte ale matricilor RAID este similară cu procedurile de recuperare a datelor de pe hard disk-uri.

Toate procedurile de recuperare a datelor de pe hard disk-urile componente ale matricei se efectuează pe imaginile hard disk-urilor, păstrând integritatea hard disk-urilor originale. Utilitarele noastre software realizează extragerea datelor din aceste imagini/ clone. Atunci când una din clone / imagini nu este disponibilă, utilitarele pot reconstrui datele "din mers" în același fel în care procesul de reconstrucție RAID ar fi făcut în sistemul original.

După diagnostic și determinarea pașilor necesari pentru recuperarea datelor de pe RAID-ul dumneavoastră, veți fi contactat pentru acordul de începere a operațiunii de recuperare. În lipsa acordului dumneavoastră nici o operațiune nu va fi efectuata. De îndată ce există acordul dumneavoastră și sunt aprobate estimările de cost, inginerii noștri vor continua procesul de recuperare.

Tipurile de RAID cu diferite arhitecturi au o mulțime de lucruri în comun, dar, fiecare tip are, de asemenea, defecțiuni specifice și tehnici de recuperare specifice:

Puteți compara avantajele diferitelor tipuri de RAID în tabelul de comparație a tipurilor de RAID.

La Python Data Recovery recuperăm date de pe oricare din matricile RAID ale următorilor producători dar nu ne limităm doar la aceștia:

 • HP
 • Adaptec
 • IBM
 • LSI Logic
 • Dell
 • Fujitsu
 • Compaq
 • Hitachi

Diagnostic gratuit in 24 ore - no data, no charge

Cand se constata defectul unei unitati de stocare
primul bullet recuperari dateOpriti imediat alimentarea
bullet recuperari dateNu restartati calculatorul
bullet recuperari dateNu instalati / reinstalati aplicatii
bullet recuperari dateNu bruscati, desfaceti sau curatati unitatile defecte
bullet recuperari dateNu utilizati aplicatii software pentru recuperare
bullet recuperari dateNu incercati sa uscati unitatile ude
baza blocului

like us on Facebook