Comunicat

Începând cu 1 ianuarie 2018, companiile Python Systems și QUARTZ Data Recovery au încheiat un parteneriat cu scopul de a-și uni eforturile pentru a oferire servicii premium de recuperare a datelor la prețuri competitive.

De la începutul anului, companiile și-au extins dotările tehnice, baza de piese de schimb, cunoștințele tehnice și au implementat aceasi grila de preturi.

Ca urmare a încheierii parteneriatului, serviciile de diagnosticare, evaluare și recuperare a datelor se desfășoară exclusiv în laboratorul de la sediul QUARTZ Data Recovery din str. Ghe. Țițeica Nr. 142. Primirea suporturilor de date defecte dar și recepționarea datelor recuperate se poate efectua atât la sediul Python Systems Com din str. Vladoianu nr. 48, cât și la sediul QUARTZ Data Recovery din str. Gheorghe Țițeica.

Recuperare date RAID 5 / RAID 50

Matricile RAID 5 sunt cel mai adesea folosite în soluțiile de Data Warehouse unde numărul de solicitări de Citire a datelor este în mod semnificativ mai mare decât solicitările de Scriere.
RAID 5 folosește întrețeserea datelor într-un mod conceput să asigure stocarea datelor cu rezistenta la defecte, dar nu necesită duplicarea datelor ca în cazul RAID 1 sau RAID 10. Datele sunt întrețesute / distribuite pe toate hard disk-urile componente ale matricei, dar pentru fiecare "fășie" de pe matrice ( o unitate de întrețesere de pe fiecare hard disk) o unitate de întrețesere este rezervată pentru stocarea datelor de paritate calculate din celelalte unități de întrețesere din aceeași "fășie". De aceea performanțele de Citire sunt foarte bune, dar există o încetinire pentru Scriere, datorită faptului că paritatea trebuie recalculată și scrisă împreună cu noile date. Pentru a evita gâtuirea datorată unui singur hard disk, datele de paritate pentru "fâșii" consecutive sunt întrețesute cu datele pe toate hard disk-urile matricei.

RAID 5 a fost pentru mult timp standardul pentru serverele ce necesită rezistentă la defecte. Paritatea RAID necesită un hard disk la fiecare matrice RAID, prin urmare capacitatea utilizabilă totală va fi întotdeauna mai mică cu un hard disk față de capacitatea totală a hard disk-urilor componente ale matricei. Această variantă este mai bună din acest punct de vedere față de RAID 1 unde doar 1/2 din capacitatea totală poate fi utilizată. O matrice RAID 5 necesită un minim de 3 hard disk-uri și pot fi folosite pana la cel mult 16 hard disk-uri iar capacitatea de stocare date variază de la 67% la 94% în funcție de numărul de hard disk-uri ce alcătuiesc matricea RAID.

RAID 50 combină mai multe RAID 5 cu RAID 0. Distribuirea datelor în striping ajuta la creșterea capacității și a performanței fără a adaugă hard disk-uri la fiecare matrice RAID 5 (cea ce ar duce la scăderea disponibilității datelor și ar avea un impact asupra performanțelor atunci când matricea rulează în mod degradat).

RAID 50 este compus dintr-un RAID 0 distribuit / întrețesut peste mai multe matrici RAID 5. În felul acesta sunt obținute beneficiile unui RAID 5 în timp ce distribuirea / întrețeserea datelor specifică RAID 0 permite încorporarea a mai multor hard disk-uri într-un singur hard disk logic. Pana la un hard disk din fiecare submatrice se poate defecta fără pierderea datelor. De asemenea timpii de reconstruire a matricei sunt substanțial mai mici decât în cazul unei singure matrice RAID 5.

Exista 4 evenimente de tranziție în cazul unei deteriorări RAID 5 ( RAID 50):

 • Perioada până la defectarea operațională. Distribuția defectării hard disk-urilor nu este constantă. Subpopulații de hard disk-uri pot avea moduri de defectare specifice, asa cum ar fi defectarea la punerea pentru prima dată în funcțiune, lucruri pe care modelele MTTDL nu le iau în calcul.
 • Timpii de restaurare. Timpii minimi de restaurare depind de mai multe variabile, incluzând capacitatea hard disk-ului, ratele de transfer ale hard disk-ului, lățimea de bandă a magistralei de date, numărul de hard disk-uri pe magistrală și I/O -ul curent al matricei. Datorită acestor factori, restaurarea unui hard disk de 2 TB poate dura mai mult de 40 de ore.
 • Perioada până la defectarea latentă. Rata defectelor latente poate varia cu utilizarea, vârsta și tehnologia hard disk-urilor.
 • Perioada până la curățarea de erori a datelor (data scrubbing). Scrubbing-ul este procesul ce se derulează în fundal menit sa găsească și să repare erorile latente. Sistemele folosite intens au mai puțin timp pentru scrubbing cea ce mărește șansa ca o eroare latentă să ducă la incapacitatea de a reconstrui un RAID 5. Strategiile de curățare de erori a datelor au un impact major asupra ratei erorilor latente.

Producătorii de RAID diferă în proiectarea componentelor interne și a circuitelor componentelor hardware iar o cunoaștere detaliată a acestor design-uri este esențială pentru succesul procesului de recuperare a datelor. Dar pentru ca producătorii nu dezvăluie aceste informații, tehnicile și procedurile de recuperare RAID necesită ani pentru dezvoltare și inginerie inversă pentru determinarea și identificarea acelor tehnici și proceduri ce sunt cele mai eficiente.

Datorită statului nostru de experți atât în recuperarea datelor de pe hard disk-uri cât și de pe RAID-uri, firma Python este alegerea perfecta pentru recuperarea datelor dumneavoastră, atât de pe RAID-uri cât și de pe orice alt tip de matrice / volum.

Recuperam cu succes date de pe oricare din matricile RAID produse de următorii producători dar nu ne limitam doar la produsele acestora:

 • HP
 • Adaptec
 • IBM
 • LSI Logic
 • Dell
 • Fujitsu
 • Compaq
 • Hitachi

Diagnostic gratuit in 24 ore - no data, no charge

Cand se constata defectul unei unitati de stocare
primul bullet recuperari dateOpriti imediat alimentarea
bullet recuperari dateNu restartati calculatorul
bullet recuperari dateNu instalati / reinstalati aplicatii
bullet recuperari dateNu bruscati, desfaceti sau curatati unitatile defecte
bullet recuperari dateNu utilizati aplicatii software pentru recuperare
bullet recuperari dateNu incercati sa uscati unitatile ude
baza blocului

like us on Facebook